Kapiás Gábor "Kapi"

dob

1969. 08. 06.

Hatéves koromtól szolfézst-, majd mellette hat évig zongorát tanultam. Tehetséges, ám de lusta növendék voltam, amit a tanárom nehezen viselt. Egyszer a fejemet a zongorába verte, így nem lettem nagy zongorista. Tündéri szolfézs tanárnőm biztatására nem hagytam abba a zenélést, csak hangszerváltáson gondolkodtam. Eleinte barátaimmal kedvenc időtöltésünk volt a Karthago zenekar lemezére zenélni: akkor még csak teniszütővel, spray-s dobozzal, puffokon fakanállal, egy régi bőröndön. Hamar el kellett döntenem, hogy a zenekarban dobos vagy énekes legyek. Bátyám javaslatára a dobot választottam.

Tizenhárom éves koromban el is jutottam az első dobtanáromhoz, Seregi Zoltánhoz, aki egy évig tanított, majd bevonult katonának és így a dobfelszerelése hozzám került. Egy gyönyörű, méregzöld, két felsőtamos Amati. Ezután két évig a XIII. kerületi Zenei Munkaközösségbe jártam. Majd Csillaghegyen Dorozsmai Péter tanár úrnál tanultam újabb két évet. Ezt követően, egészen a katonaságig Szanyi János volt a tanárom. A katonaság tizennyolc hónapjából hatot határőrködtem, a többit vendéglátós zenéléssel töltöttem. Itt volt szerencsém mindenféle műfajban kipróbálni magam. Leszerelés után sok amatőr formációban játszottam, majd a SoundMaster Stúdióba kerülve kitanultam a hangmérnök szakmát. Ott ismertem meg az Animal Cannibals zenekart, ahonnét a profi pályafutásomat számítom. Azonban ezután is folyamatosan képeztem magam, Martonosi Gyuri bácsi segítségével. Örök hála tanáraimnak!

Töbek között játszottam a Hip Hop Boyz, Sub Bass Monster, Future Plant, Blues Rádió Budapest, Twin City, Flop együttesekben és Bach Szilvia kísérőzenekarában. Jelenleg a P. Mágnes a legfontosabb számomra, ahol 2013 óta dobolok.

Korábbi zenekarok: Kripton, Amarcord, Hip Hop Boyz, Sub Bass Monster, Animal Cannibals, Colorado Maffia, Future Plant, Blues Rádió Budapest, Twin City

Kedvenc műfajok: jazz, jazz rock

Kedvenc étel: paprikás krumpli

kedvenc virág: snidling