Boudny Ferenc

gitár / szaxofon / szájharmonika / fuvola / vokál
Boudny Ferenc

1969. 04. 26.

Tizennégy évesen döntöttem el, hogy gitározni fogok, mert a velencei úttörőtáborban nagyon imponáló volt, hogy a gyaksi tanárunk, Endre bá a tábortűz mellett népszerű dalokat énekelt és kísérte magát egy dobgitáron. Karácsonyra már a kezemben tarthattam álmaim megvalósításának eszközét. Pár hónap múlva pár akkord és pár nóta birtokában boldogan hittem, hogy tudok gitározni.

Egy csendes tavaszi délutánon (az alattam lakó jóvoltából) felharsant egy felháborítóan jól szóló gitár, virtuóz játékkal párosulva… KI EZ??? Papp Ferinek hívták, akkor költöztek hozzánk… Azonnal összebarátkoztam vele, idősebb volt nálam és nagy odafigyeléssel elkezdett tanítani, amolyan fogadott bátyám lett, mentorom és példaképem egy életre!

Ősszel az egyik osztálytársam elhívott egy pesterzsébeti zenekar próbájára. Ott hallottam először élő közelségben megszólalni egy Heavy Metal zenekart. Akkora hatással volt rám, hogy azonnal zenekart kezdtem szervezni, melynek neve Donor lett. Tudtam, tisztában voltam azzal, hogy éppen hol tartunk, mennyit tudunk, és még mennyit kell tanulnunk ahhoz, hogy egyszer színpadra léphessünk (léphessek) Amikor csak tehettük, próbáltunk, tanultunk. Műszerésznek tanultam és nem vetett fel a pénz, megtanultam gitárerősítőket javítani, majd építeni is. Hárman maradtunk, Gábor Béla (Gazsika a dobosunk), Bíró László (Metál) és én. Elszerződtünk az akkor alakuló Acapulco tradicionális rock & roll zenekarhoz. Gondoltuk, legalább tudunk tovább gyakorolni! Az Acapulco nagyon jó továbbképzésnek bizonyult, megtanultunk fellépni, színpadon viselkedni, szokni a sikert, mert szerencsére sikeres zenekar lett.

Csináltunk mi is egy saját rock & roll zenekart Ferryz & The Rockets néven. Tiszavirág életűnek bizonyult, mert rájöttünk, hogy nagyon hiányzik a rockzene. Megalakult a Nothing Special. Tagok: Landgráf Attila ének, szövegíró, Bíró László (Metál) basszusgitár, Pálvölgyi Gábor szólógitár, Boudny Ferenc szólógitár, Gábor Béla dob. Szűk egy évig próbáltunk és megírtam tíz-tizenegy saját számot, ehhez jött még három-négy feldolgozás és elindultunk koncertezni. Nagyon sikeresnek bizonyult a banda. Mikor igazán komolyra fordulhatott volna a sorsunk, akkor olyan dolog történt, ami után nagyon megkeseredtünk Metállal, és úgy döntöttünk, hogy nincs szükségünk az efféle világra… Persze azért még összehoztunk egy triót Balázs Tibor (Mamó) dobossal, párszor fel is léptünk, de valahogy nem tudtuk kiheverni azt a bizonyos pofont!

Húsz év szünet és jött a P. Mágnes!

Korábbi zenekarok: Donor, Eretnex, Acapulco, Ferryz & The Rockets, Nothing Special

Kedvenc műfaj: rock

Kedvenc étel: vadasmarha

Kedvenc ital: sör