A P. Mágnes együttes háromórás programmal, külföldi és magyar klasszikusokkal, saját számokkal, többek között Bergendy, Radics Béla, Deák Bill Gyula, Charlie, Skorpió, Takáts Tamás Dirty Blues Band, Generál, Pandora's Box, Bikini, P. Mobil, Beatrice, Hobo Blues Band, ZZ Top, Steppenwolf, AC/DC, Tina Turner, Gary Moore, Chuck Berry, James Brown, Tom Jones, Lenny Kravitz, Ray Charles, Joe Cocker slágerekkel, füsttel, fényekkel megbolondított élő bulit kínál.

Szívesen megyünk évfordulókra, randevúkra, születésnapokra, találkozókra, összejövetelekre, esküvőkre, nászéjszakára (bekötött szemmel), stb.

Profi zenészek vagyunk, szépek, kedvesek, tiszták, józanok és nagyon jók! :)
Mindenünk a zene, és ez meg is látszik rajtunk a színpadon.

Éljen a Rock and Roll!

P. Mágnes,
Matejevszki Iván

koncertszervezés:
+36 / 209 317 371

ZENEKAR

Matejevszki Iván - ének, vokál


Matejevszki Iván -
ének, vokál

1952. 11. 16.

Bolgár szülők gyermeke, büszke származására.

Első énektanára Hoffer György volt. Gitározni Szörényi Levente tanította.

Tizennégy évesen állt először színpadon egy iskolazenekarral, Beatles dalokat játszottak. Később ebből a zenekarból lett a Pikk együttes, itt már inkább a rock zene volt a meghatározó.

Hosszú szünet után hatvanévesen egy házibuliban énekelt ismét, ebből a „fellépésből” született meg az ötlet, hogy megint zenélni kezdjen. P. Mágnes zenekarát öt évvel ezelőtt alapította meg. A banda öttagú: ének, dob, két gitár, basszusgitár. Alkalmanként vendégművészek is fellépnek a koncerteken.

Jelenleg az énektanára Éliás Jr. A tanulásnak köszönhetően hangja egy oktávot fejlődött.

Minden jó zenét szeret, ahol élő zenészek, és élő zene hallható.

Másik szenvedélye a főzés, amit minden nap gyakorol!

Korábbi zenekarok: Pikk, Pannónia

Kedvenc műfajok: blues, rock

Kedvenc étel: rántott csirkecomb, krumplival

Kedvenc italok: pálinka, light cola


Boudny Ferenc - gitár, szaxofon, szájharmonika, fuvola, vokál

Boudny Ferenc - gitár, szaxofon, szájharmonika, fuvola, vokál

1969. 04. 26.

Tizennégy évesen döntöttem el, hogy gitározni fogok, mert a velencei úttörőtáborban nagyon imponáló volt, hogy a gyaksi tanárunk, Endre bá a tábortűz mellett népszerű dalokat énekelt és kísérte magát egy dobgitáron. Karácsonyra már a kezemben tarthattam álmaim megvalósításának eszközét. Pár hónap múlva pár akkord és pár nóta birtokában boldogan hittem, hogy tudok gitározni.

Egy csendes tavaszi délutánon (az alattam lakó jóvoltából) felharsant egy felháborítóan jól szóló gitár, virtuóz játékkal párosulva… KI EZ??? Papp Ferinek hívták, akkor költöztek hozzánk… Azonnal összebarátkoztam vele, idősebb volt nálam és nagy odafigyeléssel elkezdett tanítani, amolyan fogadott bátyám lett, mentorom és példaképem egy életre!

Ősszel az egyik osztálytársam elhívott egy pesterzsébeti zenekar próbájára. Ott hallottam először élő közelségben megszólalni egy Heavy Metal zenekart. Akkora hatással volt rám, hogy azonnal zenekart kezdtem szervezni, melynek neve Donor lett. Tudtam, tisztában voltam azzal, hogy éppen hol tartunk, mennyit tudunk, és még mennyit kell tanulnunk ahhoz, hogy egyszer színpadra léphessünk (léphessek) Amikor csak tehettük, próbáltunk, tanultunk. Műszerésznek tanultam és nem vetett fel a pénz, megtanultam gitárerősítőket javítani, majd építeni is. Hárman maradtunk, Gábor Béla (Gazsika a dobosunk), Bíró László (Metál) és én. Elszerződtünk az akkor alakuló Acapulco tradicionális rock & roll zenekarhoz. Gondoltuk, legalább tudunk tovább gyakorolni! Az Acapulco nagyon jó továbbképzésnek bizonyult, megtanultunk fellépni, színpadon viselkedni, szokni a sikert, mert szerencsére sikeres zenekar lett.

Csináltunk mi is egy saját rock & roll zenekart Ferryz & The Rockets néven. Tiszavirág életűnek bizonyult, mert rájöttünk, hogy nagyon hiányzik a rockzene. Megalakult a Nothing Special. Tagok: Landgráf Attila ének, szövegíró,  Bíró László (Metál) basszusgitár, Pálvölgyi Gábor szólógitár, Boudny Ferenc szólógitár, Gábor Béla dob. Szűk egy évig próbáltunk és megírtam tíz-tizenegy saját számot, ehhez jött még három-négy feldolgozás és elindultunk koncertezni. Nagyon sikeresnek bizonyult a banda. Mikor igazán komolyra fordulhatott volna a sorsunk, akkor olyan dolog történt, ami után nagyon megkeseredtünk Metállal, és úgy döntöttünk, hogy nincs szükségünk az efféle világra… Persze azért még összehoztunk egy triót Balázs Tibor (Mamó) dobossal, párszor fel is léptünk, de valahogy nem tudtuk kiheverni azt a bizonyos pofont!

Húsz év szünet és jött a P. Mágnes!

Korábbi zenekarok: Donor, Eretnex, Acapulco, Ferryz & The Rockets, Nothing Special

Kedvenc műfaj: rock

Kedvenc étel: vadasmarha

Kedvenc ital: sör


Boldizsár Zoltán "Bozó" - gitár, vokál


Boldizsár Zoltán "Bozó" -
gitár, vokál

1965. 10. 30.

Az egész úgy kezdődött, hogy körülbelül tizenkét éves koromban meghallottam a Deep Purple-t... Onnét minden el volt döntve, nekem gitároznom kell! Kölcsönkértem a nővérem akusztikus gitárját, és soha többé nem adtam vissza!

...Aztán jöttek sorban a többiek: Jimi Hendrix, The Doors, Led Zeppelin, Black Sabbath, AC/DC, és sorolhatnám napestig.

Tizenhat évesen megszületett az első zenekar és a kollégium ebédlőjében összehoztuk az első koncertet. Rég volt, szép volt, igazi volt!

Azóta különböző zenekarokkal végigkoncerteztem az egész országot. Játszottam kis klubokban, nagy fesztiválokon, hóban, fagyban, kánikulában, álmosan, fáradtan, de amikor a hangszert a kezembe veszem, mindem más megszűnik és CSAK A ZENE VAN!

Korábbi zenekarok: Bulldózer, Nadene, Unpluggeddon

Kedvenc műfajok: blues, rock, funky rock
Bíró László "Metál" - basszusgitár, ének, vokál, szöveg 

Bíró László "Metál" - basszusgitár, ének, vokál, szöveg

1970. 05. 04.

A zene végigkísérte eddigi életem. Az általános iskola harmadik osztályában bekerültem az iskola énekkarába. Az énekkar vezető hamar felfigyelt rám, és hamar kitette a szűrömet, mert elég ritkán látogattam a próbákat. Később szüleim be akartak íratni zongorázni, de heves ellenállásomnak köszönhetően nem sikerült. Kamasz koromban megcsapott a Metal szele az Iron Maiden jóvoltából, amelyik a kedvenc zenekaraim egyike. Attól kezdve csak a Metal és a Rock érdekelt.

A nyolcvanas évek közepén Újpesten egy barátom, Horváth Loui révén ismerkedtem meg Boudny Ferikével, aki zenekarával kiválóan játszott, többek között Iron Maiden-t. Egyre többet lógtunk együtt, összebarátkoztunk. Egyik délután fent voltunk nála, volt ott egy basszusgitár, ami valahogy a kezembe került. Elkezdtem pengetni, erre Ferike megkérdezte: "Metál volna kedved basszusgitározni?". "Miért ne!" - feleltem. Így lettem basszeros.

Ferike megmutatott egy pár fogást, a többi autodidakta módon rám ragadt. :)

Később Ferikével megjártunk pár zenekart: Acapulco, Ferryz & The Rockets, Nothing Special, utóbbi volt a legmenőbb. Majd feloszlása után volt még egy trió Ferikével és Balázs Tibor "Mamó"-val, ami tiszavirág életűnek bizonyult, bár eddigi egyetlen és legjobb dalszövegemet akkor írtam, "Hajnal" címmel.

Utána körülbelül húsz év szünet, és most a P. Mágnes.

Korábbi zenekarok: Acapulco, Ferryz & The Rockets, Nothing Special

Kedvenc műfajok: rock, metal

Kedvenc ételek: tejberizs, tejbegríz


Kapiás Gábor "Kapi" - dob

Kapiás Gábor "Kapi" - dob

1969. 08. 06.

Hatéves koromtól szolfézst-, majd mellette hat évig zongorát tanultam. Tehetséges, ám de lusta növendék voltam, amit a tanárom nehezen viselt. Egyszer a fejemet a zongorába verte, így nem lettem nagy zongorista. Tündéri szolfézs tanárnőm biztatására nem hagytam abba a zenélést, csak hangszerváltáson gondolkodtam. Eleinte barátaimmal kedvenc időtöltésünk volt a Karthago zenekar lemezére zenélni: akkor még csak teniszütővel, spray-s dobozzal, puffokon fakanállal, egy régi bőröndön. Hamar el kellett döntenem, hogy a zenekarban dobos vagy énekes legyek. Bátyám javaslatára a dobot választottam.

Tizenhárom éves koromban el is jutottam az első dobtanáromhoz, Seregi Zoltánhoz, aki egy évig tanított, majd bevonult katonának és így a dobfelszerelése hozzám került. Egy gyönyörű, méregzöld, két felsőtamos Amati. Ezután két évig a XIII. kerületi Zenei Munkaközösségbe jártam. Majd Csillaghegyen Dorozsmai Péter tanár úrnál tanultam újabb két évet. Ezt követően, egészen a katonaságig Szanyi János volt a tanárom. A katonaság tizennyolc hónapjából hatot határőrködtem, a többit vendéglátós zenéléssel töltöttem. Itt volt szerencsém mindenféle műfajban kipróbálni magam. Leszerelés után sok amatőr formációban játszottam, majd a SoundMaster Stúdióba kerülve kitanultam a hangmérnök szakmát. Ott ismertem meg az Animal Cannibals zenekart, ahonnét a profi pályafutásomat számítom. Azonban ezután is folyamatosan képeztem magam, Martonosi Gyuri bácsi segítségével. Örök hála tanáraimnak!

Töbek között játszottam a Hip Hop Boyz, Sub Bass Monster, Future Plant, Blues Rádió Budapest, Twin City, Flop együttesekben és Bach Szilvia kísérőzenekarában. Jelenleg a P. Mágnes a legfontosabb számomra, ahol 2013 óta dobolok.

Korábbi zenekarok: Kripton, Amarcord, Hip Hop Boyz, Sub Bass Monster, Animal Cannibals, Colorado Maffia, Future Plant, Blues Rádió Budapest, Twin City

Kedvenc műfajok: jazz, jazz rock

Kedvenc étel: paprikás krumpli

kedvenc virág: snidling


 

Borat - Pussy Magnet
P. Mágnes együttes

2012-ben alakult meg a P. Mágnes zenekar, Matejevszki Iván vezetésével. A nevet a "Borat" című film egyik jelenete ihlette, melyben elhangzik egy fura szleng: "Pussy Magnet". Drága autót jelent, mely megdobogtatja a nők szívét, akár a gyémánt… A keresztapa nem más, mint Matejevszki Igor, Iván kisebbik fia.

Én, Boudny Ferenc, még 2012-ben csatlakoztam, mint technikus. Egy-két számba már akkor is beszállhattam játszani, szájharmonikán, szaxofonon, gitáron. Decemberig  amolyan örömzenekarként működtünk. Akkor döntöttünk úgy Ivánnal, hogy ne csak a négy falnak és szűk családi körnek játszunk, hanem próbáljuk meg komolyra venni a dolgot…

2013 elején professzionális próbahelyet alakítottunk ki, mely stúdióként is tökéletesen funkcionál. Jöttek a tanulóévek. Az együttes tökéletesítésén sokat dolgoztunk, nemcsak zeneileg, hanem közösségi szempontból is, mert felismertük, hogy kevés az, ha valaki kiváló hangszeres tudással rendelkezik, de nem illeszkedik be, de fordítva sem működik a dolog. Talán kissé naivnak tűnhetett azon elképzelésünk, hogy olyan bandát hozzunk össze, ahol mindenki maradéktalanul barát és kiváló muzsikus is…

2013 őszén csatlakozott hozzánk Boldizsár Zoltán (Bozó) és Kapiás Gábor (Kapi). Heti egy-két próba, időt, energiát nem sajnálva. Zenei téren nagyon sokat köszönhetünk Kapi "szigorának". Nem csoda, hisz ő az egyetlen köztünk, aki hivatalosan profi és több híres zenekarban is évekig dobolt.

2015 nyarán csatlakozott hozzánk Bíró László (Metál). Vele bezárult az a bizonyos "kör", melyre oly régóta törekedtünk. Ivánnal megállapítottuk, hogy nem naivitás, hanem immáron realitás a tökéletes összhang, mind zeneileg, mind emberileg. A sok koncert, a sokféle helyszín, a harmincfős kis kluboktól az ötszázas szabadtéri színpadokig, még jobban összekovácsolt minket és némi rutinnal is megajándékozott az utóbbi években.